CONSULTAREA PUBLICĂ SUB LUPĂ - Rezultatele cercetării “M-am decis să mă implic”, România 2015 - Deva

Regiunea: 
Vest
Orașul: 
Deva
Data: 
10 Decembrie, 2015

Suntem într-adevăr transparenți?

Academia de Advocacy vă invită joi, 10 dec. 2015, la orele 11:00, in  Deva, la conferinta de presa CONSULTAREA PUBLICĂ SUB LUPĂ - Rezultatele cercetării “M-am decis să mă implic”, România 2015, efectuate in cadrul proiectului „Campaniile Coaliției 52- Conștientizare, Monitorizare, Consolidare, Influențare.”  - proiect finanţat prin granturile SEE 2009  – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.eeagrants.org , www.fondong.fdsc.ro, cu sprijinul voluntar al domnului Mircea Kivu, sociolog.

Cetatenii Romaniei si-au manifestat frecvent in ultima perioada, nevoia de transparenta a autoritatilor publice. Ne propunem, prin acest eveniment, sa evidentiem stadiul aplicarii L52/2003 privind transparenta decizionala a autoritatilor publice de pe teritoriul Romaniei,  oglindind, in acest fel, etapa in care ne gasim.

Ministrul Consultarilor Publice si a Dialogului Civic, doamna Violeta Alexandru si-a manifestat interesul de a fi parte la acest eveniment, rezultatele acestei cercetari oferindu-I posibilitatea accelerarii demersurilor pe care le are in vedere in cadrul institutiei pe care o conduce.

Elementul central al conferinței de presă îl reprezintă reflectarea modului de aplicare a TRANSPARENȚEI decizionale la nivelul autoritatilor publice, in toate regiunile României si in Capitală. Până in prezent, cercetarea a implicat peste 180 de cetățeni și reprezentanți de organizații și au fost transmise peste 800 de solicitări către toate primăriile la nivel de municipii din România, toate ministerele si primăriile din toate sectoarele capitalei.

În cadrul procesului de investigare, au fost interogate 126 de autoritati publice (109 primarii de municipii  și 17 ministere).

Rezultatele la nivel national si detaliile din fiecare regiune, vor fi prezentate în extenso în cadrul conferinței.

Așteptăm confirmarea participării la email: corina@advocacy.ro

Și/sau telefon: 0722 503136

« Înapoi la calendar evenimente